Masszázs

A masszázs általános hatásai:

Masszázs hatására fokozódik a vérkeringés, megváltozik percenkénti pulzusszám és a vérnyomás. Fokozódik a nyirokkeringés, keringés fokozódása mellett változik az anyagcsere, a testhőmérséklet, légzés, fokozódik a kiválasztás és ez által a méregtelenítés. A masszázs hatással van az idegrendszerre is. Erős ingerlő fogások alkalmazása serkentő hatású, fokozza a szervezet aktivitását. A nyugtató hatású fogások a test elernyedését, pihenését segítik elő. A masszázs alkalmazásánál a szervezetben egymással sokban összefüggő élettani változások jönnek létre. 

A masszázs közvetlen hatásai:

- Masszázs hatásai a bőrre

Először is a bőr a testünk legnagyobb része (szerve). Körülbelül 5 millió érzékelő idegvégződésünk van,amik kapcsolatban vannak az aggyal . A masszázzsal a bőrben vérbőséget érhetünk el,ami által hőmérséklet tud emelkedik. A eljárás miatt a szöveteknek jobb lesz a tápanyagellátásuk, élénkülnek a sejtek és azoknak az anyagcseréjük is. Simító és dörzsölő fogások miatt a felső elhalt hámsejtek leválnak a bőr felszínéről, ami által a mélyebben lévő bőrsejtek serkentése és növekedése fokozódik. A masszázs hatására javul a bőr rugalmasság, és tónusának növekedése.

- Masszázs hatásai a bőr alatti kötőszövetre:

Masszázs hatására a bőr alatti kötőszövetekben gazdag vér- és nyirokérhálózat összehúzódik és kitágul ezáltal is fokozva a keringést. Szövetek tápanyagellátása javul, és az egész szervezet nedvkeringése is élénkül. Masszázs mechanikai hatására, a test nyirok és vérkeringés rendszere felgyorsul. Megszűnik a pangó terület és a lerakódások is gyorsabban felszívódnak, csökken a lerakódott zsír mennyisége. A kezelés közben megszűnnek a bőr alatti kötőszövetben lévő feszülések, letapadások. 

- Masszázs hatása az izomzatra:

Elősegíti az izomfáradtság megszűnését. Ez által módosítható az izom tónus, javul az izomzat vérellátása. Masszázs alkalmával az anyagcseretermékek salakanyagok könnyebben eltávoznak az izomból. Anyagcsere felgyorsul, ezáltal megkönnyíti az izomzat vérkeringésének fokozódása is. A masszázs nem csak az izmokat, bőrt és a vérkeringést frissíti fel, hanem pozitív hatással lesz az idegrendszerre is.

- Masszázs hatása az idegrendszerre:

A masszázs aktiválja az idegrendszert, ami lehetőséget ad arra, hogy a minden napos stressz hatására befeszülő izmok ellazulhassanak, és kellemes relaxációt nyújthasson nem csak a testnek, hanem a léleknek is! Szívritmust normalizálja, és a keringés is megfelelő lesz.

A masszázs ellazítja a feszült izmokat és nyugtatóan hat az idegrendszerre. Ennek következtében csökken a vérnyomás, lassul a szívritmus, mélyebb és szabályosabb lesz a légzés és így megteremtődnek a pihentető alváshoz szükséges feltételek. A masszázs segíti a fájdalmat előidéző állapot megszüntetését, ezen felül önmagában is fájdalomcsökkentő hatású. A masszázs az agyban endorfint állít elő, ami enyhíti a fájdalmakat, kellemetlen közérzetet. 

Egyeztessen időpontot! Hívjon! Ferencz Ágnes, Mobil: 06 20 34-31-331